Obvestilo

Zaradi pomanjkanja motivacije in prostega časa na strani ne bo novic oz. novih vsebin do nadaljnjega (dokler se motivacija ne vrne, kamor koli je že šla). Med tem časom lahko novice spremljate sami preko seznama RSS virov, ki ga uporabljam za pisanje novic (OPML format).

nedelja, 23. november 2014

Otvoritev bowla v skateparku Alprem (Kamnik, 22. 11. 2014)

foto: Ana Marija Podhraški

V Kamniku so skejterji in blejderji po enem letu dela odprli indoor leseni bowl - udeležba na otvoritvenem sešnu je bila mednarodna, krivine pa so primerne za vse ravni znanja. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij iz otvoritve in krajši klip, ki je nastal iz dobre ure posnetkov.


foto: Jurij Turnšek

Na vhodu v dvorano z minirampom in novim bowlom so fantje iz Alprema prilepili fotografije gradnje, ki je trajala kar eno leto. Dober opomin na to kako veliko truda in tudi finančnih sredstev je potrebnih, da nastane taka mojstrovina (in še boljši razlog, da v tem kotičku pustite kak denarni prispevek).

foto: Jurij Turnšek

Sešn je začel že ob treh popoldan, a so se takrat začeli počasi zbirati šele lokalci. Najprej se je bilo seveda potrebno ogreti na znanih krivinah minirampa popolnih mer.

foto: Jurij Turnšek

Po četrti uri so začeli pritekati skejterji iz vseh koncev Slovenije, nekaj tudi iz Hrvaške in Avstrije.

foto: Jurij Turnšek

Med minirampom in bowlom je okoli 40 cm širok deck - zelo mamljiv transfer (žal nisem ostal dovolj dolgo, da bi ga dočakal).

foto: Jurij Turnšek

Bowl je bil prvo uro napolnjen z baloni - nekako tako kot rojstnodnevna zabava, na kateri smo vsi slavljenci. Žal pogostih padcev na novih in neznanih krivinah niso ublažili.

foto: Jurij Turnšek

Vsak pravi skatepark potrebuje nek zahteven del in to je v bowlu zagotovo hiter corner z višjo krivino in pool copingom. Pay to play ...

foto: Jurij Turnšek

... ampak po kakem konkretnem padcu je filing ko odfuraš toliko boljši.

foto: Jurij Turnšek

Po začetnem ogrevanju (ki je potekalo počasneje, ker se je začelo nabirati vedno več skejterjev željnih krivin) so začeli padati triki v cornerju.

foto: Ana Marija Podhraški

V cornerju so začeli padati tudi vedno daljši grindi.

foto: Ana Marija Podhraški

Vsi so želeli odfurati vsaj en trik v cornerju ...

foto: Ana Marija Podhraški

... ampak več kot očitno je, da je celoten bowl izredno dobro vozen. Še enkrat vse pohvale kamniškim skejterjem in blejderjem.

Spodnji klip je nastal v dobri uri snemanja, ko nisem fural ali fotografiral:

Ni komentarjev:

Objavite komentar